Uluslararası İşbirliği Duyurusu

Değerli Öğretmenlerimiz,

Uluslararası ortak çalışmaların başvurularını artık uluslararası düzeyde Facebook Twining grubu üzerinden yapılması kararı uluslararası koordinatörlük tarafından alınmıştır.

Ayrıntı bilgi  tıklayınız. ve öğretmen bilgi metni için tıklayınız. 

“Uluslararası İşbirliği” kategorisi için ön koşul:

  • YRE programını yürüten ülkelerdeki 11-25 yaş arası gençlere açıktır.
  • 11-14, 15-18 ve 19-25 olmak üzere üç yaş kategorisi bulunmaktadır.
  • İletişim ve ürünlerin hazırlanacağı dil ingilizce olarak belirlenmiştir.
  • Öğretmen ve öğrencilerin ortak çalışma yürüttükleri ülke ile ingilizce yazışma, konuşma ve dinleme yapabilecek düzeyde olmaları gereklidir.
  • Eşleşme bulmak için Facebook grubuna giriş yapıp ortaklık için tıklayınız. gruptaki diğer Facebook üyeleriyle etkileşimde bulunmalısınız. 

 

“Uluslararası İşbirliği” kategorisi başvuru süreci:

  • Bu yıl Uluslararası işbirliği için öncelikle Facebook Twining grubuna katılarak bir gönderi oluşturmanız gerekmektedir. Facebook grubuna giriş yapıp ortaklık için tıklayınız.
  • Facebook gruba katıldıktan sonra yapmanız gerekenler: Açıklamalar mutlaka İngilizce olarak yazılmalıdır.

 

Aşağıdaki adımları izleyerek facebook grupta bir gönderi yazıp, eşleşme bulun, bir çalışma plan oluşturun, işbirliğine başlayın ve gençlerinizi birbirleriyle tanıştırın.

Eşleşme bulmak için gruptaki diğer Facebook üyeleriyle etkileşimde bulunmalısınız. Facebook grubuna giriş yapıp ortaklık için tıklayınız.

Aşağıdaki bilgileri facebook grubunda gönderi oluşturarak, uluslararası işbirliği için ortaklık gönderisi hazırlayınız. 

  1. Okulunuz nerede bulunuyor? (Ülke/Şehir)
  2. Okulunuzda Eco-Schools, LEAF veya YRE programlarından biri mevcut mu?
  3. Hangi yaş grubuyla işbirliği yapmak istiyorsunuz?
  4. Hangi projede işbirliği yapmak istiyorsunuz ve bu işbirliği ile neyi başarmayı umuyorsunuz?
  5. İşbirliği yapmak istediğiniz özel ülkeler var mı (zaman dilimini dikkate alarak)? Hangi dillerde iletişim kurmayı tercih edersiniz?
  6. Ne zaman işbirliği yapmak istersiniz? (Şimdi mi yoksa daha sonra mı)
  7. İşbirliği için ne kadar zaman ayırmayı bekliyorsunuz?
  8. Hangi iletişim araçlarını kullanmayı tercih edersiniz? (E-posta, WhatsApp, Facebook Messenger, Zoom, diğer?)Kendinizi, okulunuzu ve öğrencilerinizin sayısını ve yaşlarını tanıtan bir gönderi paylaşın. (Ayrıca, ülkenizin zaman dilimleri, dil ve iletişim yöntemleri konusundaki esnekliğinizi belirtin.)

 

Bir eşleşme bulduğunuzda karar verildikten sonra eposta ile potansiyel ortağınızla işbirliğinin tartışın; beklentileri, roller, sorumluluklar ve iletişim planlarını açıkça belirleyin. Hedefler, zaman çizelgesi, çalışma planları ve iletişim kanallarını içeren bir proje planı oluşturun. Görevleri iki grup arasında adil bir şekilde bölüştürün. ÇGS öğrencilerinizi birbirleriyle tanıştırın, her iki ülkede de tüm güvenlik uygulamalarına uyduğunuzdan emin olun. ÇGS Uluslararası işbirliğini başlatın.

Herkese kolaylıklar dileriz