SÜGEP AKADEMİ YEEC’te!

Abu Dhabi'de düzenlenen Enerji Verimliliği için İşbirliği ve Ağ Oluşturma ile ESD paneli, Türkiye'den Çevrenin Genç Sözcüleri Ekibi'nin katılımıyla gerçekleşti. Çevrenin Genç Sözcüleri Programının Türk ekibi, YEEC Gençlik Pavilyonu'nda geçen yıl ulusal birincilik ödülü kazanan "Ulva Pac Projesi"nin ayrıntılarını anlatan bir sunum yaptı. FEE CEO'su Daniel Schaffer, ABD'deki Eğitim (NAAEE) toplantısındaki konuşmasında, küresel sorunların çözümünde iş birliği ve ağ oluşturmanın önemini vurgulayarak, gençlerin sürdürülebilirlik konusunda aktif rol alması gerektiğini vurguladı ve YRE Global ağının etki yaratma potansiyelinden örnekler sundu.

                    

Ayrıca, SÜGEP Çevrenin Genç Sözcüleri Türkiye Grubu öğrencilerinden Defne Mey Dilsiz, panelistlerle bir arada olmanın gençler için ufuk açıcı bir deneyim olduğunu belirtti. Öte yandan, bir atölye çalışmasında Avustralya'dan Speaking For The Planet Program CEO, Phil Smith tarafından gerçekleştirilen etkili sunum teknikleri workshop'unda, öğrencilere etkili bir şekilde sunum yapmanın incelikleri öğretildi. SÜGEP Çevrenin Genç Sözcüleri Türkiye Grubu öğrencilerinden Ceyla Şen, atölye sonunda duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: "Bu workshop sayesinde sunum becerilerimizde daha güvenli ve olumlu hissediyoruz. Phil Smith'in öğrettikleriyle onurlandık ve minnettarız."

"Ulva Pac Projesi", İzmir Körfezi'ndeki deniz marulu istilasını çözerek çevre dostu bir ambalaj devrimine öncülük etmeyi hedefliyor. İzmir Körfezi'nde deniz marulu popülasyonunun kontrolsüz çoğalması, yağmurlarla birlikte artan azot ve fosfor miktarından kaynaklanıyor, bu da çevresel sorunlara yol açıyor. Çevrenin Genç Sözcüleri ekibi tarafından geliştirilen proje, aşırı çoğalan deniz marulu popülasyonunu azaltarak sürdürülebilir bir çözüm sunmayı amaçlıyor.

Projenin temel amacı, deniz marulu (Ulva lactuca) kullanılarak çevre dostu bir ambalaj malzemesi üretmek. Ulva lactuca'nın deniz bazlı yetiştirilmesi, karasal bitkilerden elde edilen selüloz kaynaklarına göre daha düşük maliyetli ve sürdürülebilir bir biyokütle kaynağı sunuyor. Bu proje, 2030 Hedefleri'ne uyumlu olarak AB'nin biyolojik olarak parçalanabilir hammadde kullanma zorunluluğunu desteklemektedir. Türkiye'nin AB'ye ihracatında etkili bir rol oynayan bu düzenleme, Ulva Pac Projesi'nin çözüm odaklı yaklaşımını vurguluyor.

                                                                                                                             

Ulva Pac Projesi, gelecekte ambalaj endüstrisinde biyobozunur alternatiflerin kullanımının artabileceği bir umudu taşıyor. Bu çevre dostu inovasyonlar, Türk gençlerinin Abu Dhabi'deki gençlik pavilyonunda enerji ve sürdürülebilirlik konularında aktif bir rol oynadığını gösteriyor. Emekleri için SÜGEP Akademisi Koordinatör Öğretmeni ve Çevrenin Genç Sözcülerine teşekkür ederiz.